Izbjeljivanje zubi u ordinaciji

31.11-001
Zubni lukovi izbjeljeni u našoj ordinaciji. 2 tretmana po 15 min 30% karbamid-peroksidom aktiviranim plavim svjetlom. Gore prije tretmna, dolje nakon tretmana.

Izbjeljivanje u ordinaciji provodi se gelovima vodikova ili karbamid peroksida visokih koncentracija (30% i više). Rezultati su brzi, relativno dugotrajni i vrlo upečatljivi. Problemi koji nastaju vezani su uz komplikacije prilikom upotrebe visokih koncentracija peroksida: kemijska oštećenja sluznica, preosjetljivost zubi i djelomična depigmentacija. Komplikacije uglavnom i kad se pojave nestaju u 72 sata. Najšešća je komplikacija preosjetiljivost zubi, gdje oni postaju preosjetljivi na hladno, kiselo i općenito dodir. Preosjetljivost je moguće ublažiti gelovima za desenzibilizaciju.

Iako je brza metoda, za postizanje dugotrajnih i maksimalnih učinaka preporučjivo ju je kombinirati sa izbjeljivanjem kod kuće udlagom. Rezultati su tada postojaniji i dramatičniji.

DSC_0495
Plavim materijalom zasticeno je zubno meso od materijala za izbjeljivanje (crveno). Postupak se izvodi 2 x 15 min kako bi se dobio dolje prikazani rezultat.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close